lördag, maj 19, 2007

Idre...

I går (fredag) hade vi stängt och då passade vi på att åka upp till farmor i Idre. Det är som sagt mycket som behövs göras när våren kommer. Ja våren ja… Den är det inte mycket bevänt med den här uppe. Visst är det snöfritt, men det är inte så mycket mer… Björkarna har inte ens fått musöron ännu och det är kallt som bara den.
I går när vi kom upp så blev det lite krattande och ivägkörande av ris från baksidan av huset där det blev röjt för slangen till jordvärmen.
Idag ska jag åka till Särna för att hämta min gamla cykel som står där. Den ska Johanna få testa för att se om hon kan ha den. Visserligen behöver den säkert fixas lite, men jag ska i alla fall se hur mycket jobb det är med den innan vi köper en ny, utgifter finns det gott om i alla fall.

Det verkar som om älgkorna håller på att stöta bort sina kalvar nu. När vi åkte upp i går så höll vi på att få stifta väldigt nära bekantskap med en fjolårskalv som kom uppspringande precis framför bilen. Det är vid sådana gånger man är tacksam för att man har lite reaktionsförmåga kvar. Att träffa en älg i den farten är inget man direkt längtar efter.

Inga kommentarer: