söndag, november 05, 2006

Vad gör Vägverket?

Tjat, gnat och klaga... Det känns som om min blogg börjar bli en klagomur, men just nu kan jag baske mig inte hålla mig!

Har varit i Idre i helgen. Kul att få se Johanna igen som ju varit där en vecka med farmor. Vad som däremot inte var lika kul var vägen dit (och hem med för den delen).

Är det någon som försökt köra bli på en grusväg på våren, precis innan tjälen släpper hela greppet och det bara är upptinat på de mest solutsatta platserna? Ungefär så kändes det att köra bil på riksväg!?! 80 mellan Bjursås och Rättvik. Jo, faktiskt... Det är bara den sträckan på ca 4 mil av totalt 25 som är så dålig. Väl kommen norr om Mora så är det en underbart fin vinterväg utan ett uns av slask eller annat elände, där är det bara att elda på i 140......jag menar 90. Men nu åter till detta valkiga, moddiga, slagiga helvete som normalt är en väg, vad gör Vägverket?? Jag försökte ringa deras servicetelefon, men där hade man stängt?!? Hur i alla glödheta kan man bara slå igen en linje dit folk skall få ringa in fel och brister på vinterväghållningen? Jag ger mig fullständigt fasen på att nyss nämnda myndighet har lagt ut denna vägsträcka på anbud och antagit det lägsta budet utan att kolla upp att det var en filur som fixar snöröjningen med hjälp av en gammal Ariens snöslunga eller liknande!

Om nu allt detta tjat om nollvisionen har någon verklighetsförankring så tycker jag att vederbörande potentater skulle ge sig ut och åka de lagstadgade hastigheterna på tidigare nämnd vägsträcka och sedan ta sig en funderare på att det kanske inte alltid är farten som dödar utan minsann Vägverket själva.

Så... Nu känns det bättre, nu kan jag kanske sova!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Klaga på - med all rätt!!

Du må tro att jag var riktigt dålig igår - hela dagen.
:)

Kram

Anonym sa...

Jag klagar också :)

Och nej, jag är inte gravid :))

Anonym sa...

Jag har utmanat dig i min blogg :)