tisdag, oktober 01, 2013

Kreta 2013-09-16

Vaknade till en ganska molnfri himmel. Gick ned och intog en ordentlig frukost som vanligt. På Stavros inrådan skulle vi åka till en strand nära flygplatsen, eftersom det blåste västliga vindar. Vi rullade mot Souda och vidare upp på den halvö där flygplatsen ligger. Vi kom fram till en liten mysig strand som heter Marathi, där vi stannade och  bredde ut vårt lakan och påbörjade ett intensivt badande! Vi badade och åt sedan vår medhavda lunchpack och badade sedan lite till. Vi avslutade vistelsen på stranden med att köpa lite glass och dricka på det lilla caféet som fanns där.
Eftersom AC´n inte funkade i den Golf vi hyrt, så stannade vi till på flygplatsen för att dom skulle få titta på det. Dom bytte ganska omgående bil åt oss, så vi fick en Skoda Octavia istället, med fullt fungerande AC!
Vi vände sedan hemåt mot hotellet för att duscha av oss och närvara på middagen. Precis när vi skulle äta middag, så öppnade sig himlens portar och det blev ett rejält åsk och regnväder, dock gick det över på ca 20 min. Innan middagen råkade jag fråga Stavros om något bra vintips, varvid han så klart kom upp till middagen med en flaska Kretensiskt vitt vin som han bjöd på! Snacka om service som sagt! Under middagen kom det ytterligare ett rejält regnväder, men även detta var snabbt övergående.
Efter middagen spelade vi lite airhockey och sedan tittade vi på en lokal trollkarl, eller snarare trollpojke, men duktig var han! Vi försökte sedan komma isäng eftersom vi bestämt att vi skulle upp lite tidigare för att åka till Elafonisi kommande dag!

Inga kommentarer: