måndag, december 28, 2009

Temperaturer och väglag...

Skulle bara vilja instämma med en klok man, där han i ett av sina blogginlägg ventilerar detta med vägsaltets existensberättigande och bilkörning på vinterväg bland mycket annat. Läs hans inlägg HÄR. Sedan skulle jag vilja fylla på Teds tankar lite med en egen reflektion (fyndigt värre när man betänker på vad jag tänker skriva om).
Reflexer... Jag vet att jag bloggat om det tidigare, men det kan nog inte nog poängteras hur viktigt det är med reflexer.
Senast i eftermiddag höll jag på att grensla en ung dam (ja, med bilen... inget annat). Det var så förbannat nära att jag skulle ha kört på henne. Svartklädd och helt utan reflexer, dessutom gick hon på fel sida av vägen. Jag blev så rädd och förbannad att jag inte ens stannade och skällde ut henne, utan jag bara fortsatte. Jag kan inte för mitt liv begripa att man kan vara så sugen på att dö så man ger sig ut på vägarna till fots helt utan reflex. Ja ok, jag kan till viss del förstå om en ungdom som själv ännu inte har körkort och därför inte sett hur vansinnigt dåligt man syns när man går utan reflex, men vuxna människor... I normala fall högst ansvarstagande och sunda personer vilka dessutom innehar bevis att framföra motorfordon, men som ändå ger sig ut till fots, mörkklädda och helt utan vare sig reflex eller reflexväst, det får mig att fundera hur man tänker, om man nu överhuvudtaget tänker.
Så ni som av egen fri vilja eller av misstag läser detta, se till att era nära och kära inte går ut och går, cyklar eller åker spark i mörker utan ordentliga reflexer eller annan belysning. Även om de som utsätter sig för faran inte verkar bry sig om sitt eget liv, så borde dom ju tänka på sina anhöriga och även på den som råkar bli den som kör på och skadar eller kanske i värsta fall dödar dom, det är att förstöra livet för många människor!

Oj, det blev mycket snack om lite ljusreflekterande material, men jag hävdar fortarande att det inte finns någon ursäkt att ge sig ut utan.

God fortsättning önskar jag er och passa även på att ha en riktigt fin nyårshelg!

Inga kommentarer: