måndag, juni 02, 2008

Bensinpriset...

Varför gör inte vi lama svenskar som man gör i andra länder när det är något som är fel? I andra länder kör bönderna med dyngkärror till parlament och riksdagsbyggnader och tippar sin föga väldoftande last på trappan när det är något beslut som man anser vara fel. Det skulle väl inte vara så förbannat svårt att ställa varje fordon som drivs med bensin eller diesel i ett dygn? Kommer man inte till jobbet? Ok... So be it, vi har markerat att nu får det ta mig fan vara nog. Jag tror nog att till och med våra folkvalda skulle fatta att vi är missnöjda om dom inte tog sig någonstans under en hel dag. Jo, det är ju så sant, dom åker så klart gratis (eller i alla fall på skattebetalarnas bekostnad) så fort dom ska nånstans, men dom skulle i alla fall inte komma längre än tågnätet räcker. Tänk er, ett Sverige som för en dag lamslås av att alla, och då menar jag alla transporter på väg stod stilla! Då först kanske vi skulle uppnå någon form av resultat. Man skyller på miljön och på ökade råoljepriser när man blir tillfrågade om varför det skall vara så dyrt med drivmedel, jo det är klart att vi skall vara rädda om miljön men försök inte slå i mig att vi kör mindre bil för att bensinpriset stiger. Snarare så finns det dom som drar in på allt annat, för dom måste ju ta sig fram. Jag kan meddela herrar och damer politiker att vi inte har någon tunnelbana eller några pendeltåg i Falun!
Vart går förresten alla våra miljarder som vi varje år betalar in i form av drivmedels och fordonsskatter? Inte fasen går det till bilismen, vägarna och trafiksäkerheten i alla fall, kanske möjligen de plöjs ned i dessa vansinniga plåtpoliser som misspryder våra svenska vägar. Dessa skapar i sig en hel hög med olyckstillbud varje dag, då folk tvärbromsar för att sedan öka farten lite extra strax efteråt!
Mitt råd till de som har något att säga till om; Se till att vi har säkra vägar i vårt land, se till att folk har råd att köra bil och uppleva allt det vackra som sommarsverige har att erbjuda, se till att inte lägga pengar på en massa onödiga saker som ändå inte fyller någon funktion och slutligen... Ha som målsättning att på fem års sikt sänka bensin och dieslelskatten med ca 50%

Inga kommentarer: