lördag, januari 26, 2008

Använd reflex!!

För söte farao använd reflex när du är ute och går. Detta skulle väl egentligen inte behöva sägas, men lik förbannat så är det snarare en regel än undantag att folk går svartklädda och utan tillstymmelse till reflex på mörka gator. Jag kan till nöds förstå att dom som inte innehar körkort beter sig på det viset, för dom vet kanske inte hur svårt det är att upptäcka en mörk fotgängare på en vägkant, men att dom som har körkort ändå vågar sig ut på detta sätt är för mig en gåta.

Jag höll på att köra på en yngre man för några kvällar sedan. Det var mitt emellan två gatlampor och jag fick möte samtidigt. Han hade mörka byxor och en mörk jacka och var i det närmaste omöjlig att upptäcka. Jag tvärbromsade bredvid honom och kastade mig ur bilen... jo, nu tror ni att jag skall berätta om hur jag skällde ut honom eller något liknande, men nej... jag har ett gäng reflexer med mig i bilen ifall jag skulle bli stående och behöva ge mig ut och gå, så en av dessa fick han med en uppmaning att vara rädd om sitt liv.

Att mörklagd vara ute och gå kan bli det sista du gör och även om du inte är rädd om ditt eget liv så för guds skull se till att tänka på den som förstör sitt liv genom att köra ihjäl eller invalidisera dig.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ha med sig reflexer i bilen var en god idé onekligen.

Det ska jag också börja med.

Jonas

Unknown sa...

Jag håller med dig, de fattar inte hur risigt de ligger till när de inte har reflexer.
Jättebra av dig att ge honom en!

Kram!